ΥΛΙΚΑ
180γρ. μπισκότα digestive
55γρ. μαργαρίνη με γεύση βούτυρο (εγώ, σε προειδοποίησα!!)
400γρ. τυρί κρέμα
85γρ. ζάχαρη (περασμένη ελαφρώς στο μούλτι...να μην είναι ούτε κρυσταλλική αλλά ούτε και άχνη)
1κουταλακι γλυκου corn flour
3 αυγά
1 ½ κ.γ. άρωμα βανίλιας
20ml κρέμα γάλακτος πλήρες λιπαρών (συνεχίζεις το διάβασμα, βλέπω...)
2 λιωμένες ώριμες μπανάνες
1 ζαχαρούχο που έχουμε βράσει σε~~~ καραμέλα ~~~
180γρ. μπισκότα digestive
55γρ. μαργαρίνη με γεύση βούτυρο (εγώ, σε προειδοποίησα!!)
400γρ. τυρί κρέμα
85γρ. ζάχαρη (περασμένη ελαφρώς στο μούλτι...να μην είναι ούτε κρυσταλλική αλλά ούτε και άχνη)
1κουταλακι γλυκου corn flour
3 αυγά
1 ½ κ.γ. άρωμα βανίλιας
20ml κρέμα γάλακτος πλήρες λιπαρών (συνεχίζεις το διάβασμα, βλέπω...)
2 λιωμένες ώριμες μπανάνες
1 ζαχαρούχο που έχουμε βράσει σε~~~ καραμέλα ~~~
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°.
Χτυπήστε τα μπισκότα στο μούλτι(μπλεντερ) να γίνουν σκόνη.
Σε κατσαρολάκι λιώστε τη μαργαρίνη, χωρίς να κάψει. Μόλις
λιώσει, σβήστε το μάτι και ρίξτε μέσα τα μπισκότα. Ανακατέψτε καλά και μετά
απλώστε το μείγμα στο ταψί** σας. Θα πρέπει να το στρώσετε καλά με το χέρι.
Βάλτε στο ψυγείο.
Βάλτε στο μίξερ, το τυρί κρέμα και χτυπήστε μέχρι να
αφρατέψει ελαφρώς.
Συνεχίστε προσθέτοντας τη ζάχαρη, τα αυγά*** , το άρωμα
βανίλιας, το corn flour, την κρέμα γάλακτος και τις μπανάνες.
Χτυπήστε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Χύστε το μείγμα, επάνω στο στρωμένο μπισκότο.
Χτυπήστε το ζαχαρούχο/καραμέλα μέχρι να αφρατέψει. Κρατήστε
λίγο στην άκρη και το υπόλοιπο προσθέστε το και αυτό στο ταψί σας. Οι κινήσεις
σας να είναι απαλές, για να μην «ξεκολλήσει» το μπισκότο και σας ανακατευτεί
μέσα στην κρέμα.
Βάλτε το ταψί σας, στο κέντρο ενός μεγαλύτερου ταψιού, στο
οποίο έχετε βάλει βραστό νερό****.
Ψήστε για 1 ώρα. Σβήστε το φούρνο και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ
ΠΟΡΤΑ (το γιατί, αλήθεια δεν το καταλαβαίνω!) αφήστε τον να κρυώσει (με το ταψί
μέσα) για ακόμα 1 ώρα.
Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε το έξω για 30 λεπτά περίπου
και μετά βάλτε στο ψυγείο, ιδανικά για όλη τη νύχτα.
Σερβίρετε κρύο, σκέτο ή με σαντιγί ή με λεπτές φετούλες
μπανάνας ή...με τη δική σας ξεχωριστή πινελιά!!
Καλη Επιτυχια!!!!!
TIPS:(ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ...)
* Για να γίνει το ζαχαρούχο μας, καραμέλα, βγάζουμε το χαρτί που
καλυπτει το ντενεκεδάκι και το βράζουμε (το ντενεκεδάκι, όχι το χαρτί!!) για 3
ώρες περίπου.
Καθ' όλη τη διάρκεια του βρασμού, πρέπει να φροντίζουμε το
τενεκεδάκι μας να είναι πάντα καλυμμένο με νερό.
Επειδή το να καιει το μάτι για
3 ώρες δεν είναι και ότι πιο οικονομικό, βράστε 3-4 κουτάκια ταυτόχρονα. Αφού
κρυώσουν διατηρούνται για μήνες!
** Εαν δεν έχετε ταψάκι ή χρησιμοποιείτε τσέρκι, τότε καλύψτε το 2
φορές εξωτερικά με διάφανη μεμβράνη. Έτσι το νερό από το εξωτερικό ταψί, δε θα
περάσει μέσα στο γλυκό σας.
*** 'Οπως σε κάθε συνταγή ζαχαροπλαστικής, όταν πρέπει να προσθέσουμε
αυγά, τότε τα προσθέτουμε ΠΑΝΤΑ ένα-ένα και δε ρίχνουμε ποτέ αυγό, χωρίς πρώτα
να έχει απορροφηθεί τελείως το προηγούμενο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου