Υλικα
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6 αυγά
Εκτελεση
Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, σπάμε την
κουβερτούρα σε κομμάτια και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Μόλις αρχίσει να λιώνει το βούτυρο ανακατεύουμε γρήγορα το μείγμα
με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μην κολλήσει η ζάχαρη .
Όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει το κατεβάζουμε από το μάτι.
Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι (καλά κοσκινισμένο) και τα αβγά ένα-ένα.
Χτυπάμε λίγη ώρα, μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15'-18'.λεπτα μονο!!!!
για να παραμεινει υγρη η σοκολατα στο Κεικ μας!!!!!
Πασπαλιζουμε με Αχνη Ζαχαρη...η Ξηρους καρπους τριμμενους....
Καλη Επιτυχια!!!!1
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου