***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΝΦΟΡΤΕ~ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ)(NTR)





ΥΛΙΚΑ


250 gr. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φυστίκια, φουντούκια)
50 gr. σύκα ξερά
50 gr.  βερίκοκα ξερά
50 gr. χουρμάδες ή δαμάσκηνα ξερά
50 gr. ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού ή φρούτα γλασέ
90 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 gr. ζάχαρη
80 gr. βούτυρο
125 gr. μέλι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ αποξηραμένο σε σκόνη
¼ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο αποξηραμένο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε ομοιόμορφα όλα τα φρούτα όλα με μαχαίρι και όχι με πολυκόφτη.
Σπάμε ελαφρά τους ξηρούς καρπούς σε γουδί.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι, το βούτυρο και την ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία, μόλις πάρει μία-δύο βράσεις αποσύρουμε.

Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματα τους. Αποσύρουμε και μόλις κρυώσουν τα ανακατεύουμε με τα φρούτα, το κακάο. Ανκατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το μείγμα του μελιού και ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα ή ταψί καλά βουτυρωμένα, απλώνουμε με σπάτουλα το μείγμα, το οποίο πρέπει να είναι σε λεπτή στρώση, περίπου ύψους, το πολύ ενός δαχτύλου.
Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 170ο Κελσίου.
Αφήνουμε το πανφόρτε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Tips:
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα bitter ή λευκή περίπου 100 gr. και θα αφαιρέσετε το κακάο. Το τζίντζερ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λεμόνι ξύσμα απλά προσθέστε επιπλέον πιπέρι.
Τα φρούτα γλασέ ή φλούδες πορτοκαλιού μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με γλυκά του κουταλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου