***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τάρτα με πράσα και ανθότυρο - 2- (NTR)




Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι
2 κρόκους
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο


για τη γέμιση


500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες
500 γρ. τομάτες σφιχτές κομμένες σε ροδέλες
500 γρ. ανθότυρο
1 γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας γαλέτα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
κίτρινο τυρί τριμμένο 


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Ετοιμάζεις την ζύμη για την τάρτα. Σε ένα μπολ βάζεις όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνεις απαλά. Μην ζυμώσεις πολύ ώρα γιατί θα σφίξει η ζύμη και θα σκληρύνει στο ψήσιμο. Στρώνεις την ζύμη ομοιόμορφα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα η ταψακι στρογγυλο, πατώντας την με τα δάχτυλα.
Προθερμαίνεις τον φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Ετοιμάζεις την γέμιση. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις καλά το ανθότυρο, το γιαούρτι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, την γαλέτα και το σκόρδο, να ομογενοποιηθούν. Απλώνεις την κρέμα πάνω στην ζύμη της τάρτας.
Βάζεις από πάνω τα πράσα και λίγο αλατοπίπερο.
Σκεπάζεις τα πράσα με τις ντομάτες και ραντίζεις με λίγο λάδι.
Ψήνεις την τάρτα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Λίγο πριν την βγάλεις  πασπαλίζεις με κίτρινο τυρί τριμμένο και γκρατινάρεις για 10 ακόμη λεπτά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου