4 αρνίσια κότσια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3κ.σ ελαιόλαδο
3κ.σ. αλεύρι
1κ.σ. ρίγανη
1κ.σ. φρέσκο και ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
2κ.σ. πελτέ ντομάτας
2κ.σ. μπαχάρι
2 ξύλα κανέλλας
2 ποτήρια του νερού ξηρό κόκκινο κρασί
200γρ νερό
Αλάτι
Πιπέρι
1κ.σ. ζάχαρη
1κ.σ. κύμινο
2κ.σ. ξύδι
Υλικά για πουρέ
½ κιλό πατάτες
½ κιλό γλυκοπατάτες
250γρ γάλα
2κ.σ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
1κ.σ. μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Πουδράρουμε τα κότσια με αλεύρι, προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε αυτήν τα κότσια έως ότου ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τον πελτέ ντομάτας μαζί με όλα τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα έως ότου ροδίσουν και τα υπόλοιπα λαχανικά. Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό και την ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Για τον πουρέ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες, κόβουμε σε χονδρούς κύβους και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά. Αποχύνουμε το νερό και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και πολτοποιούμε τις πατάτες με ένα σύρμα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τέλος το γάλα, ανακατεύοντας με το σύρμα προσπαθώντας να δώσουμε μια λεία υφή στον πουρέ μας. Τέλος σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τον πουρέ, το αρνίσιο κότσι με την σάλτσα την οποία έχουμε αφήσει ελαφρώς να δέσει.
{κ.σ}= (κουταλι Σουπας )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου