ΥΛΙΚΑ
1
κιλο Γαλα
120
γρ.Αλευρι
200
γρ.Ζαχαρη
4
αυγα
1
Βανιλια
200
γρ.Βουτυρο
1
πακετο φυλλο ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Αχνη
για πασπαλισμα
Κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταινουμε
το Γαλα ανακατευοντας συνεχεια.
Όταν
παρει βραση ριχνουμε τη ζαχαρη το αλευρι τη βανιλια και το βουτυρο
ανακατευοντας συνεχεια να μη σβολιασει
(εχουμε
κρατησει λιγο βουτυρο για να βουτυρωσουμε τα φυλλα)
Τελος
ριχνουμε τα αυγα και ανακατευουμε πολύ καλα.
Κατεβαζουμε
από την εστια και παιρνουμε το ταψι μας
το αλειβουμε με λιγο βουτυρο
Περνουμε
5 φυλλα και ενα - ένα το τοποθετουμε στο ταψι και το βουτυρωνουμε.
Ριχνουμε
το μειγμα μας και το απλωνουμε σε ολη την επιφανεια του ταψιου.
Τελος
τοποθετουμε επανω από το μειγμα αλλα 5 φυλλα κρουστας βουτυρωμενα ένα-ένα.
Κλεινουμε τα πλαινα στο ταψι μας
και ψηνουμε στους 180-200 βαθμους για 45-50
λεπτα πανω –κατω.
Όταν
ψηθει αφηνουμε να κρυωσει και πασπαλιζουμε τη ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ μας
με αχνη ζαχαρη και κανελα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου