Για τον κιμά
300 γρ άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς, περασμένος μία φορά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη(αν θελουμε)
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
2 καρότα τριμμένα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Για τον πουρέ
2-4 πατάτες βρασμένες
1/2 ποτήρι γάλα
μοσχοκάρυδο
κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 ποτήρι γάλα
μοσχοκάρυδο
κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έπειτα ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και συμπληρώνουμε νεράκι ίσα να σκεπάζει τον κιμά.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμος και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρολα με το γάλα και τα μπαχαρικά και λίγο από το κεφαλοτύρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ένα σχετικά σταθερό μείγμα, δηλαδή ούτε υγρό, άλλα ούτε και στερεό.
Σε μετριο ταψακι στρώνουμε τον κιμά σε λεπτή στρώση και απο πάνω απλώνουμε τον πουρέ πατάτας.
Ψήνουμε για 10 λεπτα στους 200 βαθμους στον αέρα, συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.
Σερβίρουμε ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου