Υλικά
1 κιλό αλεύρι (1/2 σκληρό,1/2
μαλακό),
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι,
αλάτι,
νερό χλιαρό όσο πάρει για να
γίνει η ζύμη αρκετά μαλακιά,
Nισεστέ για το άνοιγμα των
φύλλων.
Εκτέλεση
μαλακό),
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι,
αλάτι,
νερό χλιαρό όσο πάρει για να
γίνει η ζύμη αρκετά μαλακιά,
Nισεστέ για το άνοιγμα των
φύλλων.
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα,ρίχνουμε μέσα το αλάτι, το λάδι και λίγο χλιαρό νερό.
Με ένα κουτάλι προσπαθούμε να ενώσουμε τα υλικά, ρίχνουμε όλο το νερό
και με τα χέρια μας ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής και αρκετά
μαλακή (την ποσότητα του νερού την καθορίζουμε εμείς).
Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για
30΄ περίπου.
Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε στην αρχή ένα-ένα τα μπαλάκια
σε μικρούς δίσκους, στο μέγεθος του πιάτου του τσαγιού,αφού ρίξουμε από επάνω
λίγο νισεστέ ή μαλακό αλεύρι.
Στη συνέχεια παίρνουμε έναν-έναν τους
μικρούς δίσκους και με τη βοήθεια του νισεστέ και του πλάστη
μεγαλώνουμε τον κύκλο και κάνουμε το
φύλλο λεπτό και διάφανο.
Απλώνουμε τα φύλλα πάνω σε
καθαρό τραπέζι και ενδιάμεσα βάζουμε αλεύρι ή νισεστέ για να μην κολλήσουν
μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμεΕτσι θα ετοιμαζετε ολα σας τα φυλλα για τις πιτες σας...
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου