ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι φυσικός χυμός λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
125 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι φυσικός χυμός λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
125 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετήστε το πάνω από νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί).
Ανακατέψτε
με ένα χτυπητήρι συνεχώς, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη φλούδα λεμονιού και το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα για 15 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές, πηχτό μείγμα (μην αφήσετε το μείγμα σας να βράσει γιατί θα σβολιάσει).
Τοποθετηστε το ζεστό σας μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα και κλείστε τα αμέσως. Όταν κρυώσει αποθηκεύστε την κρέμα σας στο ψυγείο.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη φλούδα λεμονιού και το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα για 15 λεπτά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές, πηχτό μείγμα (μην αφήσετε το μείγμα σας να βράσει γιατί θα σβολιάσει).
Τοποθετηστε το ζεστό σας μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα και κλείστε τα αμέσως. Όταν κρυώσει αποθηκεύστε την κρέμα σας στο ψυγείο.
Μπορειτε να τη χρησιμοποιησετε σε τουρτες σε κεικ σε παγωτο (οπου σας αρεσει)
Καλη Επιτυχια!!!!
την εκανα αλλα ειχε πολυ εντονη τη μυρωδια του αυγου
ΑπάντησηΔιαγραφήστο ττελειωμα βαζουμε τ αυγα να μην καιει το μειγμα πολυ και κτυπαμε διαρκως ετσι φευγει και η οσμη του αυγου ξαναδοκιμασετο ...καλη επιτυχια...
Διαγραφήπρεπει συνεχεια να χτυπατε τ αυγα με τη ζαχαρη συνεχειααα εως ν ασπρισουν, ετσι φευγει τελειως η οσμη των αυγων....
ΑπάντησηΔιαγραφή