ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος παγωμένη
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
250γρ. τυρί κρέμα
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
(σε κομμάτια)
50γρ. μαργαρίνη
6 μελομακάρονα θρυμματισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάτε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί. Μεταφέρετε τη σαντιγί σε ένα μπολ, προσθέτετε το τυρί κρέμα και με μια μαρίζ ανακατεύετε με μεγάλες ανάλαφρες κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος της σαντιγί.
Σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά λιώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα με τη μαργαρίνη, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να έχετε ένα λείο μίγμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
Σε 4 φαρδιά γυάλινα ποτήρια, όπως του ουίσκι, βάζετε μία στρώση θρυμματισμένα μελομακάρονα, σκεπάζετε με μία στρώση κρέμα, περιχύνετε με σοκολάτα και επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσουν και σερβίρετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου