Υλικά:
1 κιλό από τα φρούτα που θέλετε
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 βανίλλιες
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζετε τα φρούτα από κουκούτσια
Από τα εσπεριδοειδή κρατάτε μόνο τα φλούδια
Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει μέχρι να δέσει η ζάχαρη
Ρίχνετε τα φρούτα και αφήνετε να βράσει μέχρι να ξαναδέσει το γλυκό
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού
Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά
Αφήνετε να κρυώσει και βάζετε το γλυκό σε βάζα ανάποδα για 24 ώρες
1 κιλό από τα φρούτα που θέλετε
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2 βανίλλιες
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζετε τα φρούτα από κουκούτσια
Από τα εσπεριδοειδή κρατάτε μόνο τα φλούδια
Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει μέχρι να δέσει η ζάχαρη
Ρίχνετε τα φρούτα και αφήνετε να βράσει μέχρι να ξαναδέσει το γλυκό
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού
Αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις ακόμη και αποσύρετε από τη φωτιά
Αφήνετε να κρυώσει και βάζετε το γλυκό σε βάζα ανάποδα για 24 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου