ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
2 κρόκους
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο
για τη γέμιση
500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες500 γρ. τομάτες σφιχτές κομμένες σε ροδέλες
500 γρ. ανθότυρο
1 γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας γαλέτα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
κίτρινο τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις τον φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Ετοιμάζεις την γέμιση. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις καλά το ανθότυρο, το γιαούρτι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, την γαλέτα και το σκόρδο, να ομογενοποιηθούν. Απλώνεις την κρέμα πάνω στην ζύμη της τάρτας.
Βάζεις από πάνω τα πράσα και λίγο αλατοπίπερο.
Σκεπάζεις τα πράσα με τις ντομάτες και ραντίζεις με λίγο λάδι.
Ψήνεις την τάρτα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Λίγο πριν την βγάλεις πασπαλίζεις με κίτρινο τυρί τριμμένο
Καλώς σε βρήκα! Πολύ ωραία πίτα και πολύ ωραίο το blog! Ελπίζω να τα λέμε συχνά, φιλιά Ερη
ΑπάντησηΔιαγραφή