***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Χοιρινες Μπριζολες με Μαριναδα(NTR)





Υλικα


6 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο

2-3 πιπεριές τσιλι αποξηραμένες

1 κουταλάκι μαραθόσπορους κοπανισμένους

½ κούπα λάδι

1 κουτάλι αλάτι χοντρό

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

χυμό 1 πορτοκαλιού

χυμό 1 λεμονιού

χυμό 1 λαιμ

1 κουταλιά ζάχαρη καστανή

6 - 7 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι (μονό τα φύλλα)
2-3    κλαδακια δενδρολιβανο
2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

Εκτελεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνεις τις πιπερίτσες για 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματα τους και ύστερα τις βουτάς σε λίγο καυτό νερό για 10 λεπτά για να φουσκώσουν.

Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζεις τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας.

Στραγγίζεις τις πιπερίτσες, τις ψιλοκόβεις και τις ανακατεύεις στο μπολ με τη μαρινάδα.

Αφήνεις το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον 4 ώρες ή ακόμη καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ, γυρνώντας που και που, για να μαριναριστεί και από τις δυο πλευρές.

Βάζεις ένα ραβδωτό τηγάνι να κάψει καλά στην φωτιά και ψήνεις τις μπριζόλες ανάλογα με την προτίμηση σου. Στράγγιξε τη μαρινάδα και φυλάξέ την για να ετοιμάσεις μια σάλτσα για το κρέας.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνεις τη μαρινάδα και τη βράζεις για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Όταν ψηθούν οι μπριζόλες τις περιχύνεις με τη σάλτσα και τις αφήνεις να σταθούν 5 λεπτά σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο πριν τις σερβίρεις.
Τις βάζουμε  στα πιάτα και τις γαρνίρετε με ροδέλες από κρεμμύδι και δενδρολιβανο.
Καλη Επιτυχια και Καλη σας Ορεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου