Υλικά
750 Γραμμαρια αλευρι για ολες τις χρησεις και
250 Γραμμαρια αλευρι ολικης αλεσης
|
||
750
|
Γραμμάρια
|
Σπανάκι
|
5
|
Μεγάλα
|
Κρεμμυδάκια
φρέσκα, ψιλοκομμένα (το πάνω μέρος και λίγο από το πράσινο)
|
2
|
Μέτρια
|
Πράσα, ,
ψιλοκομμένα
|
½
|
Κούπα
|
Ελαιόλαδο
|
1
|
Κούπα
|
Μαϊντανό, ,
ψιλοκομμένο
|
¾
|
Κούπας
|
Άνηθο, ,
ψιλοκομμένο
|
¾
|
Κούπας
|
Μάραθο, ,
ψιλοκομμένο
|
½
|
Κούπα
|
Ρίγανη
φρέσκια, , ψιλοκομμένη (προαιρετικό)
|
3
|
|
Αυγά
|
300
|
Γραμμάρια
|
Φέτα
|
100
|
Γραμμάρια
|
Κατίκι Δομοκού
|
|
|
Αλατοπίπερο
|
|
|
|
|
|
Ελαιόλαδο για
άλειμμα
|
Για να
φτιάξετε το φύλλο τοποθετουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με{ ΛΙΓΟ }αλεύρι ολικής αλέσεως.
|
Πλένετε το
σπανάκι, το κόβετε και το βράζετε χωρίς νερό μέχρι να μαραθεί. Μετά το
στύβετε να φύγουν τα υγρά.
|
Ζεσταίνετε το
ελαιόλαδο και σωτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το σπανάκι και
ανακατεύετε. Το αφήνετε να κρυώσει.
|
Ανακατεύετε
μέσα τα αρωματικά χόρτα.
|
Λιώνετε τη
φέτα και την προσθέτετε μαζί με το κατίκι, κτυπάτε τα αυγά και τα
ανακατεύετε.
|
Αλατοπιπερώνετε
αλλά προσοχή στο αλάτι εάν η φέτα σας είναι αλμυρή.
|
Προθερμαίνετε
το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
|
Ανοίγουμε το
φύλλο και το ενώνουμε να γίνει ένα κομμάτι περίπου 25 x 25 εκ. Βάζουμε τη γέμιση στην άκρη
και το τυλίγουμε ρολό. Πιέζουμε τις δύο άκρες και το στρίβουμε.(Μπαστουνακια). Αλείβουμε το
ταψί με ελαιόλαδο και βάζουμε το κάθε ρολό το ένα δίπλα στο άλλο ή εάν
χρησιμοποιήσουμε στρογγυλό ταψί το βάζουμε στη μέση και το κάνουμε κοχλία.
|
Όταν
τελειώσουμε τα αλείβουμε με ελαιόλαδο.
|
Ψήνουμε μέχρι
το φύλλο να ροδοκοκκινίσει.
Καλη Επιτυχια....
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου