ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ της Γιαγιας
ΥΛΙΚΑ
8-10 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού κανέλλα τριμμένη
½ κ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
2 ½ φλιτζάνια μούστο γλυκό, ή πετιμέζι διαλυμένο με νερό
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι μπράντι
1 ½ κ. γλυκού σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
8-10 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού κανέλλα τριμμένη
½ κ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
2 ½ φλιτζάνια μούστο γλυκό, ή πετιμέζι διαλυμένο με νερό
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι μπράντι
1 ½ κ. γλυκού σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλη λεκανι ανακατέψτε 8 φλιτζάνια αλεύρι με το αλάτι και τα μυρωδικά. Σε μικρή λεκανιτσα διαλύστε τη σόδα στο μπράντι και αδειάστε το μίγμα στο αλεύρι. Ανακατώστε και ζυμώστε βιαστικά, να κάνετε μαλακιά ζύμη. Αν είναι πολύ υγρή, προσθέστε αλεύρι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°.
Παίρνοντας κομάτια ζύμη, πλάστε κορδονι περίπου στο πάχος του μικρού δακτύλου, και κόψτε σε κομμάτια 12-15 εκ. Ενώστε τις δυό άκρες να κάνετε κουλούρια, ή δέστε κόμπο το κορδόνι, για πιο συμπαγή μουστοκούλουρα.
Τοποθετήστε σε λαμαρίνες και ψήστε για 20-25 λεπτά να σκληρύνουν τα κουλούρια.
Αφήστε να κρυώσουν τελείως σε σχάρες, και διατηρήστε σε κουτιά ή γυάλες που κλείνουν αεροστεγώς.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου