ΧΑΛΒΑΣ
ΥΛΙΚΑ
665 γραμμ. Σιμιγδαλι ψιλο (2 ποτηρια νερου σιμιγδαλι)
330 γραμ.ζαχαρη(1ποτηρι του νερου ζαχαρη)
8 αυγα
330 γραμ. βουτυρο (1 ποτηρι του νερου βουτυρο)
330 γραμ.αμυγδαλα(1 ποτηρι του νερου αμυγδαλα)
2 κουταλιες σουπας κανελλα΄
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτηρια νερου ζαχαρη
1 ποτηρι νερου ΝΕΡΟ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Κτυπαμε το βουτυρο εως να ασπρισει κατοπιν ριχνουμε τα αυγα και τη ζαχαρη και τα δουλευουμε εως οτου αναμειχθουν καλα
Τοτε ριχνουμε το σιμιγδαλι,την κανελλα και τα αμυγδαλα κομμενα και ασπρισμενα .Το μιγμα είναι ετοιμο
Βουτυρωνουμε το ταψι και ψηνουμε το χαλβα στους 200 βαθμους
40-45 λεπτα της ωρας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου