ΥΛΙΚΑ
640 γραμμαρια γιαουρτι(4 μικρα γιαουρτακια η 3 μεγαλα)
8 αυγα
1 ½ κουταλακι σοδα
640 γραμ.ζαχαρη (4 κεσεδακια από το γιαουρτι-ζαχαρη)
640 γραμμ.σιμιγδαλι ψιλο(4 κεσεδακια από το γιαουρτι σιμιγδαλι)
200 γραμμαρια αμυγδαλα ξεσπρισμενα,κομμενα
ξυσμα από φλοιο λεμονιου
3 κουταλιες βουτυρο
½ ποτηρακι κρασιου, κονιακ3 κουταλιες βουτυρο
ΟΣΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ,ΤΟΣΟ ΖΑΧΑΡΗ +ΤΟΣΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ...
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτηρια(νερου) ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
λιγο ξυσμα λεμονιου
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Κτυπαμε το γιαουρτι μεσα σε μια λεκανι όπως και το βουτυρο επι 10 λεπτα, βαζουμε τη ζαχαρη όχι ολη τη μιση ,μετα ριχνουμε το σιμιγδαλι και τα αμυγδαλα ριχνουμε τα αυγα χτυπημενα και το βουτυρο,ξυσμα λεμονιου και το μισο ποτηρι (κρασιου) κονιακ και ένα κουταλακι του \γλυκου σοδα.
Ανακατευουμε όλα μαζι ,αλειφουμε το ταψι με βουτυρο και λιγο σιμιγδαλι και ψηνουμε στο φουρνο στους 200 βαθμους.Οταν βγαλουμε το γλυκο μας απο το φουρνο το σιροπαρουμε και ειναι ετοιμο!!!
Το Γλυκο ζεστο και το σιροπι κρυο.
Καλη Επιτυχια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου