ΜΑΣΟΥΡΙ
1280 γραμμαρια φυλλο
1 κιλο καρυδια η αμυγδαλα
167 γραμμ.σιμιγδαλι
12 αυγα
½ μοσχοκαρυδο
2 φλυτζανες(τσαγιου)ζαχαρη
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Αφου χτυπησουμε το καρυδι (όχι πολύ ψιλο στο μιξερ,βαζουμε το σιμιγδαλι,το μοσχοκαρυδο,λιγο ανθονερο,τα αυγα και ανακατευουμε τη ζυμη πριν όμως ριξουμε τα αυγα στο μιγμα μετραμε 2 ½ φλυτζανια του τσαγιου καρυδι, 1 φλυτζανι ζαχαρη και οση παρει μετα τα αυγα και η ζυμη είναι ετοιμη
Βουτυρωνουμε τα φυλλα και τα κοβουμε σε σχηματα Τετραγωνα τα γεμιζουμε και τα τοποθετουμε στο ταψι και στο φουρνο.
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτηρια νερου ΝΕΡΟ
2 ποτηρια νερου ΖΑΧΑΡΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου