Ντολμαδάκια κοτόπουλου
- 3 στήθη κοτόπουλου
- 18 ζεματισμένα αμπελόφυλλα
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1/2 κουτάκι cottage cheese με χαμηλά λιπαρά
- 1 ποτήρι λευκό κρασί (tolerated)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1-2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
Κατασκευη
- Κόβετε στο πλάτος το κοτόπουλο ώστε να επιτύχετε 6 λεπτά φιλέτα κοτόπουλου.
- Κόβετε την πιπεριά σε λωρίδες μικρές.
- Παίρνετε 6 κομμάτια αλουμινόχαρτο (περίπου διπλάσια σε μέγεθος από τα φιλέτα σας) και τα λαδώνετε πολύ ελαφρά με ένα μπαμπακάκι που το έχετε βρέξει με λίγο ελαιόλαδο.
- Σε κάθε αλουμινόχαρτο βάζετε 3 αμπελόφυλλα με τρόπο τέτοιο ώστε να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους αλλά να μην επικαλύπτονται και πολύ.
- Σε κάθε μία από τις «συνθέσεις» που έχετε φτιάξει βάζετε ένα φιλέτο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και από πάνω μια κουταλιά cottage cheese και 2-3 μπαστουνάκια από τις πιπεριές.
- Τυλίγετε με προσοχή το ντολμαδάκι σας ξεκινώντας από την άκρη των αμπελόφυλλων.
- Στην συνέχεια τυλίγετε γύρω από το ντολμαδάκι το αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετείτε τα πακετάκια που έχετε δημιουργήσει σε ένα ταψί και τα περιχύνετε με το κρασί (έτσι όπως είναι πάνω από το αλουμινόχαρτο).
- Τα ψήνετε για 1 ώρα σε φούρνο (πάνω-κάτω και αέρα) στους 200 βαθμούς κελσίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου