Υλικά για 4 άτομα
3 κόκκινες πιπεριές
6 ώριμες ντομάτες
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
Ξύσμα και χυμό λεμονιού
2κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
100γρ πράσινες ελιές
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς κελσίου. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε ταψάκι και ψήνουμε γυρνώντας τες κάθε λίγο για 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα αρκετά σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες στο ταψάκι και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε μια σκληρή σακούλα και την κλείνουμε ελαφρώς, φυλακίζοντας τον ατμό. Αφήνουμε στην άκρη, με τις ντομάτες μέχρι να κρυώσουν για να μπορούμε να τις επεξεργαστούμε. Αφαιρούμε προσεκτικά την φλούδα, τον πυρήνα και τους σπόρους από τις πιπεριές. Κόβουμε μαζί με τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κομμάτια της κόκκινης πιπεριάς, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τα υλικά σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και τις ελιές. Σερβίρουμε
Καλη σας Ορεξη!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου