Πεϊνιρλάκια για την όρεξη
Τι θα φάνε αύριο τα παιδιά στο σχολείο; Τι θα τσιμπήσουμε με την παρέα το βράδυ; Τι μπορώ να φτιάξω με λίγα μόνο υλικά;
Πολλές φορές τα παραπάνω ερωτήματα βρίσκουν την απάντησή τους μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη και για μία ακόμη φορά σας έχουμε μία απάντηση και για τα τρία.
Πεντανόστιμα, μικρά πεϊνιρλί για κάθε περίσταση! Τρώγονται ευχάριστα ακόμη και κρύα την επόμενη μέρα, «στολίζονται» ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις του καθενός-έτσι μπορείτε μερικά να τα φτιάξετε με αλλαντικά, τα υπόλοιπα μόνο με τυριά-και έχετε την αίσθηση ότι ξεφεύγετε από το κλασικό σπιτικό φαγητό και την κάνετε την?βρωμιά σας, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι το σπιτικό ζυμάρι είναι πιο αγνό και δεν σε φουσκώνει.
Το δικό μας ζυμάρι σήμερα παίρνει ένα μοναδικό άρωμα από διάφορα μπαχαρικά!
Υλικά
για 20 πεϊνιρλάκια:
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πακετάκια ξηρή μαγιά
1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. ρίγανη
1 κουτ. γλ. πάπρικα
1 κουτ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
1 κουτ. γλ. πιπέρι μαύρο
Κατασκευη
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, ώσπου να διαλυθεί καλά. Δεν πρέπει το νερό να είναι πολύ ζεστό, απλώς χλιαρό.
Στην ίδια λεκάνη, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα με ένα σύρμα. Αφήνουμε το αλεύρι τελευταίο, το οποίο ρίχνουμε λίγο-λίγο, για να γίνει αφράτη η ζύμη μας, και παράλληλα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου