ΥΛΙΚΑ
4 μπριζολες μοσχαρι η χοιρινες)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
χυμό 1 πορτοκαλιού
χυμό 1 λεμονιού
χυμό 1 λαιμ
1 κουταλιά ζάχαρη καστανή
6 - 7 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι (μονό τα φύλλα)
2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
Κατασκευη
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνεις τις πιπερίτσες για 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματα τους και ύστερα τις βουτάς σε λίγο καυτό νερό για 10 λεπτά για να φουσκώσουν.
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζεις τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας.
Στραγγίζεις τις πιπερίτσες, τις ψιλοκόβεις και τις ανακατεύεις στο μπολ με τη μαρινάδα.
Αφήνεις το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον 4 ώρες ή ακόμη καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ, γυρνώντας που και που, για να μαριναριστεί και από τις δυο πλευρές.
Βάζεις ένα ραβδωτό τηγάνι να κάψει καλά στην φωτιά και ψήνεις τις μπριζόλες ανάλογα με την προτίμηση σου. Στράγγιξε τη μαρινάδα και φυλάξέ την για να ετοιμάσεις μια σάλτσα για το κρέας.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνεις τη μαρινάδα και τη βράζεις για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.
αφήνεις να σταθούν 5 λεπτά σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο πριν
τις σερβίρεις. Τις βάζεις στα πιάτα και τις γαρνίρετε με ροδέλες από
κρεμμύδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου