ΥΛΙΚΑ
500 γρ. λαζάνια
400 γρ. κιμά
μοσχαρίσιο άπαχο
1 χοντρή φέτα
ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια
1 λουκάνικο
χωριάτικο χωρίς πέτσα ψιλοκομμένο
½ κούπα λάδι
200 γρ.
τοματάκια
1 κρεμμύδι ξερό
ψιλοκομμένο
λίγο θυμάρι,
αλάτι, πιπέρι
2 σκελίδες
σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο
κρασί
2 ποτήρια βραστό
νερό με ζωμό κρέατος
τριμμένη
παρμεζάνα
2 κούπες
μπεσαμέλ(βλεπε συνταγη Μπεσαμελ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα
σοτάρεις τον κιμά στο λάδι για 4- 5 λεπτά και προσθέτεις το λουκάνικο, το
κρεμμύδι, το σκόρδο και το ζαμπόν.
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 5 λεπτά.
Σβήνουμε με το
κρασί και προσθέτουμε το ζωμό βράζοντας για ακόμη 10 λεπτά.
Ρίχνεις την
τομάτα και σιγοβράζεις για 1 ώρα. Στο τέλος προσθέτεις την κρέμα γάλακτος μέχρι
να γίνει το μίγμα κρεμώδες. Φροντίζεις η σάλτσα να μην είναι πολύ παχύρρευστη,
για να βράσουν τα λαζάνια.
Φτιάχνεις τη μπεσαμέλ
όχι πολύ πηχτή.
Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία ακόμη 2 φορές.
Πασπαλίζεις με παρμεζάνα και ψήνεις για 45 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς.
Καλη Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου