ΥΛΙΚΑ
3 κούπες Αλεύρι2 κουταλακι σουπας Ελαιόλαδο
1 κουταλακι κοφτο Αλάτι
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
Ενα φακελάκι Μαγια
Σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό ανακατεύοντας.Σε βαθύ σκεύος με εφαρμοστό καπάκι βάζουμε 1,5 κούπα αλεύρι, το νερό με τη μαγιά, το λάδι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος.
Μετά από 30 λεπτά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας και άλλο αλεύρι αν χρειαστεί μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο φραντζόλες και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί το οποίο το αφήνουμε στον φούρνο της κουζίνας για 15 λεπτά χωρίς όμως να τον ανάψουμε.
Πασπαλιζουμε με λαδι και ριχνουμε σουσαμι.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε τα ψωμιά μας στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό καφέ χρώμα.
Καλη Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου