ΥΛΙΚΑ
1 κουτί
ψιλοκομμένες τομάτες
2 κουταλιές
σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πράσο
ψιλοκομμένο
1 μικρό καρότο
ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
μέτριο κομμένο στα τέσσερα
2 σκελίδες
σκόρδο
2 κούπες ζωμό
κοτόπουλου
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές
βούτυρο
1 κουταλιά
φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά)
2 κουταλιές
παχιά κρεμά γάλακτος (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις
τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Στραγγίζεις τις
τομάτες, κρατάς τον χυμό ξεχωριστά και τις απλώνεις σε ένα ταψί που έχεις
καλύψει με χαρτί ψησίματος. Αλατοπιπερώνεις και τις ραντίζεις με το λάδι. Τις
ψήνεις στον φούρνο για 15 λεπτά ώστε να καραμελώσουν.
Σε
μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρεις το πράσο, το καρότο, το κρεμμύδι
και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτεις τις ψημένες τομάτες και τον χυμό που
φύλαξες, το ζωμό και το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώνεις και βράζεις σε χαμηλή
φωτιά για 20 περίπου λεπτά. (Αν χρειαστεί μπορεί να προσθέσεις και άλλη μισή
κούπα βραστό νερό)
Πολτοποιείς την
σούπα στο μπλέντερ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά..
Καλη Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου