Υλικά
| |
ΚατασκευηΜαρέγκα: 1. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί. 2. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την σοκολάτα και ανακατεύουμε με προσοχή. 3. Βουτυρώνουμε δύο στρογγυλές φόρμες 20 εκ. τις στρώνουμε με λαδόχαρτο, βουτυρώνουμε το λαδόχαρτο και μοιράζουμε το μίγμα μας. 4. Ψήνουμε τις μαρέγκες στους 170°C για 1 1/4 ώρες περίπου, τις αφήνουμε για 5 λεπτά, τις βγάζουμε πάνω σε σχάρα και τραβάμε προσεκτικά το λαδόχαρτο. 5. Οταν κρυώσουν οι μαρέγκες βάζουμε στην μέση γέμιση (λιγότερη από την μισή), καλύπτουμε όλο το γλυκό με την υπόλοιπη (από πάνω και από τα πλάγια. 6. Στολίζουμε την τούρτα μας με τριμμένη κουβερτούρα, ή ξηρούς καρπούς, ή άχνη ή ότι μας αρέσει. H μπισκοτα σκουρα... Γέμιση: 1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το λικέρ και όταν φουσκώσει προσθέτουμε την σοκολάτα. |
***....Γευσου....Γευσεις....***
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
Μαρέγκα αμυγδάλου με κρέμα (NTR)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου