ΥΛΙΚΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
- 350γρ. αμύγδαλα τριμμένα σκόνη
- 300γρ. ζάχαρη κρυσταλική
- 6 αυγά
- 1 κ.γ μπ.πάουντερ
- 3 μεγάλα λεμόνια
- χυμό απο δύο λεμόνια
- ξύσμα απο ένα λεμόνι
- 50γρ. ζάχαρη
- Βράζουμε τα λεμόνια για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Στο μπόλ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Παίρνουμε το λεμόνια τα κόβουμε στη μέση βγάζουμε τα κουκούτσια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Στο μίγμα των αυγών προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τα λιωμένα λεμόνια και το μπ. πάουντερ.
- Ψήνουμε στούς 160-170C για μία περίπου ώρα.
- Εάν θέλουμε σιροπιάζουμε ή κόβοντας κάθε κομμάτι ρίχνουμε απο μία κουταλιά σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου