Μηλοπιτάκια
Υλικά
| |
Κατασκευη 1. Γέμιση: Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κύβους και τα βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα, και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. 2. Τα αφήνουμε να βράσουν ώστε να μην έχουν υγρά και τα βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν. 3. Ζύμη: Ανακατεύουμε καλά τα υλικά ώστε να γίνει μία ζύμη πολύ αφράτη (ίσα να μην κολλάει στο χέρι). 4. Αφήνουμε την ζύμη να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα τουλάχιστον. 5. Οταν είναι έτοιμη η ζύμη παίρνουμε μικρές μπαλίτσες (σαν καρύδι περίπου), την ανοίγουμε πάνω στην παλάμη μας, βάζουμε μέσα την γέμιση του μήλου, και δίνουμε ότι σχήμα μας αρέσει (στρογγυλό, μακρόστενο, μισοφέγγαρο). 6. Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε καλά λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε (προσοχή δεν πρέπει να ροδίσουν πολύ). |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου