Υλικά
| |
Ετοιμασία
1. Λιώνουμε την ζάχαρη μέσα στα υγρά ανακατεύοντας με πιρούνι ή με το χέρι.
2. Στα 4 ποτήρια αλεύρι προσθέτουμε το μπέικιν και ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μίγμα χωρίς να ζυμώνουμε.
3. Με πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
4. Προσθέτουμε και το 5ο ποτήρι αλεύρι αν το σηκώνει η ζύμη μας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην ζυμώνεται καθόλου τα υλικά γιατί τα μελομακάρονα θα γίνουν σφικτά. Για να γίνουν αφράτα και τραγανά δεν θέλουν ζύμωμα.
5. Πλάθουμε όπως τα σουτζουκάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί (δεν χρειάζεται λάδωμα) και με ένα πιρούνι τρυπάμε και κάνουμε σχέδια στα μελομακάρονα (αν θέλουμε μπορούμε να τα περάσουμε από την επιφάνεια ενός τρίφτη τυριού για να τους δώσουμε άλλη εμφάνιση).
6. Ψήνουμε στους 180° C για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να πάρουν χρώμα αλλά όχι να παραψηθούν).
7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.
8. Σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά ακόμη.
9. Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και βουτάμε λίγα-λίγα τα μελομακάρονα.
10. Τα αφήνουμε λίγο στο σιρόπι για να μην μαλακώσουν πολύ, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα πασπαλίζουμε με κοπανισμένα καρύδια και κανέλα.
|
***....Γευσου....Γευσεις....***
Τρίτη 1 Μαρτίου 2011
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ~3~(NTR)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου