ΥΛΙΚΑ
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
1 αυγό
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φέτες ψωμί τρίμμα (χωρίς την κόρα)
1 ποτήρι αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το
μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το αυγό.
Προσθέτουμε
λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές
μείγμα.
Τα πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια
και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό
τηγάνι, τοποθετούμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
TIPS
Το ψωμί να είναι κατά προτίμηση μπαγιάτικο (το βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ με νερό για να μαλακώσει και μετά το στύβουμε καλά).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου