ΥΛΙΚΑ
7 πράσινα κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
300 γρ. φέτα
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα αλμυρή
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 φλιτζ. ψιλοκομμένο δυόσμο
2 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκύθια μέσα σε μια
λεκάνη.
Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη φέτα
θρυμματισμένη και το κεφαλοτύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα.
Σε ένα τηγάνι μαραίνουμε το κρεμμυδάκι σε
λίγο νερό και μόλις απορροφήσει τα υγρά του το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα από τα
κολοκύθια. Αλατοπιπερώνουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε στο μείγμα αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη ( όχι σφιχτή). Ανακατεύουμε
για μια τελευταία φορά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες.
Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το
λαδώνουμε καλά, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα με
τα κολοκυθάκια, περιχύνουμε με το
υπόλοιπο λάδι, αν θελουμε κοβουμε λιγο ζαμπον η μπεικον σε κομματακια πανω απο το μειγμα μας και ψηνουμε.
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου