ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κουνουπίδι (τις φουντίτσες)
100 γρ. πράσο (το λευκό μέρος ψιλοκομμένο)
50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
40 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
750 γρ. νερό ή ζωμός λαχανικών
250 γρ. γάλα
1-2 γρ. κιτρινόριζα ή{ κουρκουμάς }
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το πράσο και το κρεμμύδι ανακατεύοντας και αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε κουνουπίδι και με τον ίδιο τρόπο αφήνουμε να μαλακώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα και σκεπάζοντας με λαδόκολλα τα λαχανικά.
Ταυτόχρονα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κιτρινόριζα και αφήνουμε περίπου 20 λεπτα.
Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε το νερό και το γάλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για άλλα 15 λεπτα.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν είναι το μείγμα χλιαρό το πολτοποιούμε σε μπλέντερ και στη συνέχεια το περνάμε από σουρωτήρι .
Εάν το μείγμα μας είναι πολύ αραιό το αφήνουμε στη φωτιά για να δέσει λίγο παραπάνω, εάν είναι πολύ πυκνό του προσθέτουμε λίγο ζωμό ή γάλα.
Ριχνουμε το αλατοπίπερο γαρνιρουμε με πιπερια η οτι μας αρεσει,και σερβίρουμε.
Μια πολύ νόστιμη σούπα με λαχανικά, ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ γεύμα μετά από τόση κρεατοφαγία για τα κρυα βραδια του χειμωνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου