Λικέρ βερίκοκο
- 150 κουκούτσια από βερίκοκα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λίτρο κονιάκ
Σπάστε τα κουκούτσια και πάρτε τα μικρά αμύγδαλα που έχουν μέσα και βάλτε τα σε ένα βάζο με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακαινίστε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήστε το 60 μέρες περίπου σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος. Μετά στραγγίξτε το και βάλτε το σε μπουκάλι.
Αν θέλετε να δοκιμάσετε έτοιμα λικέρ προτιμήστε Βενεδικτίνη ή Αβέρνα ή Σατρόζ, που φτιάχνονται αιώνες τώρα σε γαλλικά μοναστήρια. Επίσης, το γερμανικό Ζαγκρμάιστερ ή το ιταλικό Γκαλλιάνο, που είναι επίσης εξαιρετικά. Όλα βασίζονται στα βότανα, τα λουλούδια και τα μπαχαρικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου