ΥΛΙΚΑ
- 10 αυγά
- 7 φλυτζάνια γάλα
- 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 βανίλλια
- 1 κουτάκι φύλλο για πίτα
- 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C -Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν
-Χτυπάτε τα αυγά καλά
-Μόλις βράσει το γάλα και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς
-Χαμηλώνετε τη φωτιά
-Προσθέτετε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει
-Ρίχνετε και τη βανίλλια και αποσύρετε από την φωτιά
-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι
-Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
-Απλώνετε τη γέμιση
-Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
-Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί
-Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε
-Ραντίζετε με βούτυρο
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο
-Πασπαλιζουμε με κανλα και σερβιρουμε.
Καλη Επιτυχια!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου