Λικέρ μαστίχα ή βανίλια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 500ml νερό
- 1 κ.γλ. ξινό
- 1 κ.γλ. μαστίχα Χίου
- 2 μασούρια βανίλια
- 1 φλ.καφέ κονιάκ ή τσίπουρο
Βράζετε σε βαθιά κατσαρόλα νερό και ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα ξύλινη, μόλις κοχλάσει ρίχνετε το ξινό και αφού βράσει 20 λεπτά το βγάζετε. Το αφήνετε κάπου να κρυώσει και όταν θα είναι χλιαρό ρίχνετε μέσα την μαστίχα, αφού την κοπανίσετε να γίνει ψιλή ή την βανίλια. Όταν κρυώσει τελείως, προσθέτετε το κονιάκ ή το τσίπουρο. Το βάζετε σε μπουκάλι και το κλείνετε καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου