ΥΛΙΚΑ
10 κολοκυθάκια
500γραμμ. Κιμάς μοσχαρίσιος
2μέτρια τριμμένα κρεμμύδια
2κουταλιές της σούπας βούτυρο
1ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
Ντομάτα φρέσκια ή ανάλογος πελτές
Αλάτι , πιπέρι
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού γαλέτα ή φρυγανιά
1ασπράδι αυγού
Μισή κούπα τυρί τριμμένο
Σάλτσα μπεσαμέλ
1 κρόκος αυγου
100.γραμμ. [1/2 φλιτζάνια τσαγιού]λάδι
Γαλέτα ή φρυγανιά τριμμένη
Μια κουπα τυρί τριμμένο
Αλάτι , πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και επειτα τον κιμά με 2-3 κουταλιές βούτυρο, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα ή πελτέ και λίγο νερό, αλατοπίπερο κι αφήνουμε τον κιμά να ψηθεί, ν απορροφήσει τα υγρά .
Την ώρα που θα τον χρησιμοποιήσουμε για τη γέμιση προσθέτουμε στο μίγμα του μισό φλιτζάνι του τσαγιού γαλέτα τριμμένη, 2 ασπράδια και μισή κούπα τριμμένο τυρί.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκύθια , τα κοβουμε σε φέτες, και τα ψηνουμε στο φουρνο να ροδισουν και απο τις δυο πλευρες.Τα βγαζουμε και τα τοποθετουμε σε πιατελα.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με γαλέτα ένα ταψί, στρώνουμε μια στρώση κολοκύθια, από πάνω μια στρώση κιμά , πάλι μια στρώση κολοκύθια τυρι τριμμενο και παλι κιμα, μέχρι να τελειώσουν.
Ετοιμάζουμε μια πυκνή σάλτσα μπεσαμέλ, της προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών και την απλώνουμε πάνω στο μουσακά.
Την πασπαλίζουμε με γαλέτα και τυρί, τη ραντίζουμε με βούτυρο λιωμένο και ψήνουμε το μουσακά σε δυνατό φούρνο 220 βαθμους πανω-κατω, για μισή ώρα, να πάρει η κρούστα ξανθό χρώμα.
Καλη Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου