ΥΛΙΚΑ
300 γρ. φάβα
|
4 παντζάρια
|
1 κρεμμύδι
|
1 σκελίδα
σκόρδο
|
55 ml
ελαιόλαδο
|
1/2 λεμόνι (το
χυμό του)
|
Αλάτι
|
Πιπέρι
|
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένετε καλά τη φάβα, τη βάζετε σε δυνατή φωτιά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά.
Μόλις αρχίσει να βράζει, την ξαφρίζετε, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σκεπάζετε την κατσαρόλα.
Όταν μαλακώσει και τραβήξει τα υγρά, τη χτυπάτε στο μπλέντερ με 40 ml ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Έπειτα, πλένετε τα παντζάρια, τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Μόλις κρυώσουν, τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε κύβους, τα ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι και τα σερβίρετε με τη φάβα.
Καλη Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου