Υλικά
1 κιλο κιμά μοσχαρίσιο
(περασμένο δύο φορές από τη μηχανή)
1 κρεμμύδι τριμμένο
3/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 κουταλιά ρίγανη
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 αυγά βραστά
αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του κιμά 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και το ρολό μας θα γίνει ακόμα πιο νόστιμο.
Βάζουμε σ' ένα μπολ τον κιμά και προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τη ρίγανη, 1 κουταλάκι αλάτι, όσο πιπέρι θέλουμε, λίγο ελαιόλαδο και το γάλα.
Ζυμώνουμε τα υλικά πολύ καλά.
Απλώνουμε τον κιμά σ' ένα πάγκο, σε σχήμα ορθογώνιο 20x25 εκατοστά περίπου.
Πασπαλίζουμε πάνω στο μείγμα τη ρίγανη ή τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τοποθετούμε στο κέντρο τα αυγά στη σειρά και τυλίγουμε τον κιμά για να σχηματιστεί το ρολό.
Πλάθουμε για να κολλήσουν καλά οι άκρες του ρολού για να μη μας ανοίξει στο ψήσιμο.
Τοποθετούμε το ρολό σε λαδωμένο ταψί ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 1/2 ώρα περίπου.
Μπορούμε να βάλουμε γύρω - γύρω από το ρολό πατάτες κομμένες και να ψηθούν μαζί με το ρολό.
Πριν τις τοποθετήσουμε στο ταψί, τις βάζουμε σ' ένα μπολ, τους ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τις βάζουμε στο ταψί.
Σερβίρουμε το ρολό κομμένο σε φέτες με τις πατάτες.
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου