Υλικα
1 καρβέλι ψωμί χωριάτικο φρέσκο
2 με 3 τομάτες κομμένες όπως στη χωριάτικη
1 αγγούρι
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι γλιστρίδα ή ρόκα
2 πιπεριές
1 κουτ. σούπας κάππαρη
4 με 5 κλωναράκια κάππαρη σε τουρσί
1 φλιτζάνι ελιές θρούμπες
4 με 5 κλωναράκια μαϊντανό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζανιού ξινη μυζήθρα
Εκτέλεση
Αφαιρούμε όσο περισσότερη ψίχα μπορούμε από το εσωτερικό του ψωμιού, αφήνοντας τα τοιχώματά του να έχουν περίπου το πάχος μίας φέτας.
Κόβουμε τη σκελίδα του σκόρδου στα δύο, περνάμε με αυτήν το εσωτερικό του καρβελιού και μετά την πετάμε.
Γεμίζουμε το άδειο καρβέλι με όλα τα υλικά της σαλάτας.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τη σαλάτα, κατά προτίμηση με το χέρι, ώστε να διαμοιραστούν ομοιόμορφα το λάδι, το τυρί και τα αρωματικά.
Κόβουμε σε κομματάκια την ψίχα που έχουμε αφαιρέσει από το εσωτερικό του ψωμιού και την ψήνουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο μέχρι να πάρουμε ρόδινα και τραγανά κρουτόν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Σκεπάζουμε με το καπάκι του ψωμιού...Ειναι εντυπωσιακο και θα κανει εντυπωση στους καλεσμενους σας.
Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου