ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ
6 μικρά αχλάδια
60 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας
χυμός από ένα λεμόνι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ
2 αβγά
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας
75 γραμμάρια βούτυρο και λίγο ακόμα για τις φόρμες
40 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 6 στρογγυλές ατομικές φόρμες. Καθαρίζετε τα αχλάδια από το φλούδι, κόβετε μια λεπτή φέτα από τη βάση για να στέκονται όρθια και με το εργαλείο που αδειάζετε τα κολοκυθάκια αφαιρείτε το εσωτερικό σκληρό μέρος και τα κουκούτσια αφήνοντας το σχήμα τους ανέπαφο.
Μην κόβετε τα κοτσάνια!
Αλείφετε τα αχλάδια αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Γεμίζετε τα κενά με κομμάτια σοκολάτας.
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα. Λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσοχή, στα μικροκύματα, επιλέξτε χαμηλή θερμοκρασία και ελέγχετε συχνά τη σοκολάτα, γιατί καίγεται εύκολα αν παραζεσταθεί.
Ρίχνετε στο μείγμα των αβγών το μείγμα βούτυρο-σοκολάτα, ανακατεύετε και προσθέτετε το αλεύρι .
Ανακατεύετε απαλά ώστε το μείγμα να μη χάσει τον αέρα του.
Γεμίζετε τα φορμάκια μέχρι τη μέση και τοποθετείτε στο κέντρο όρθιο ένα αχλάδι. Μη βάλετε πρώτα το αχλάδι και μετά το μείγμα.
Ψήνετε στους 180C για 20-25 λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά.
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου