Υλικά
9 κουταλιές βούτυρο (χωρις αλατι)
στη μύτη του κουταλιού, στίγματα κρόκου (σαφράν)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές καυτό γάλα
2 φλιτζάνια γάλα
1/3 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης η αμυγδαλα τριμμενα
1 φλιτζάνι χοντρό σιμιγδάλι
Εκτέλεση
Τοποθετουμε το σαφράν στο καυτό γάλα για 30 λεπτά για να μαλακωσει.
Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε μία κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίζετε τα φιστίκια η τα αμυγδαλα, για δυο λεπτά.
Αφαιρείτε το φλοιο και τα αφήνετε στην άκρη.
Διαλύετε την ζάχαρη στο γάλα σε χαμηλή φωτιά και κρατάτε το μίγμα ζεστό.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε βαθύ τηγάνι, προσθέτετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά για 8 – 10 λεπτά ώσπου να αρχίσει να ξανθαίνει.
Ρίχνετε το γάλα με το σαφράν στο ζεστό γάλα με την ζάχαρη και τα προσθέτετε όλα στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς.
Βγάζετε το τηγάνι από την φωτιά, και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά. Ανακατεύετε μέσα τα φιστίκια η αμυγδαλα, και τοποθετειτε το χαλβα σε φορμα ,αφηνετε για δεκα λεπτα να παρει σχημα και σερβίρετε.
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου