Υλικά
500 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλιας
Εκτελεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις φράουλες καθαρισμένες (ολόκληρες αν είναι μικρές ή στα δύο αν είναι μεγάλες) με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε απαλά.
500 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλιας
Εκτελεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις φράουλες καθαρισμένες (ολόκληρες αν είναι μικρές ή στα δύο αν είναι μεγάλες) με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε απαλά.
Σκεπάζουμε
το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου.
Βάζουμε το
περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κλωνάρι βανίλιας ανοιγμένο
κάθετα στη μέση και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει
ελαφρώς το σιρόπι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.Αφηνουμε να κρυωσουν και κλεινουμε τ αποστειρωμενα βαζα.
Καλη Επιτυχια.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τη φτιαξουμε...ειναι τελεια και γρηγορη συνταγη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή