Η γιαγια μου ηταν(πολυταλαντη)και εφτιαχνε τις καλυτερες
<χυλοπιτες>...δοκιμαστε... ειναι πανευκολο !!!
Υλικά
10 αυγά
2 κιλά αλεύρι
150 γρ. βούτυρο φρέσκο
2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
λίγο αλάτι
Εκτελεση
λίγο-λίγο και το ζυμώνουμε (όσο αλευρι πάρει).
Η ζύμη να γίνει μαλακή.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί και μετά ανοίγουμε πολύ λεπτά φύλλα.
Τα απλώνουμε να στεγνώσουν λίγο και κόβουμε σε πολύ λεπτές λουρίδες που τις απλώνουμε να ξεραθούν για 1-2 μέρες.
Ετσι εχουμε γρηγορα και ευκολα τις δικες μας <<χυλοπιτες>>.
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου