ΥΛΙΚΑ
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 κουταλάκι αλάτι
λίγο πιπέρι
½ φλιτζάνι λάδι
λίγο αλεύρι
2 λίτρα νερό
1 αβγό
χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι Καρολίνα πλυμμένο, μία κουταλιά λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια.
Τα τοπποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει στον πάτο του λίγο αλεύρι. Αλευρωνουμε τα μπαλακια κιμα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, το νερό, και λίγο αλάτι.
Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά - σιγά τα γιουβαρλακια και τα αφήνουμε προσεκτικά μέσα στο ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι γλασέ και μαγειρεύουμε ακόμη 10 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το αβγό με το χυμό του λεμονιού, ελάχιστο αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό.
Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και το προσθέτουμε διαδοχικά και σιγά- σιγά στο αβγό συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αφού έχει φτάσει το περιεχόμενο του μπολ στην ίδια θερμοκρασία με το φαγητό προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας απαλά για να πάει παντού. Ριχνουμε και λιγο πιπερι.
Καλη Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου