ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή (300 γρ. απλό αλεύρι και μία κ.σουπας μπέικιν πάουντερ)
1 αυγό (προαιρετικά, αλλιώς 100 γρ. γάλα)
3 κ.σ. Ηλιέλαιο ( μία - μία)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Διάφορα αλλαντικά - τυριά - σάλτσες για τη γέμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε 1 κουταλακι γλυκου ζάχαρη που τώρα γνωρίζω ότι κάνει καλή χημική αντίδραση και δίνει στη ζύμη το ωραίο καφέ χρώμα.
Βάζεις στο multi το αλεύρι, το αυγό (ή 100γρ γάλα), το αλάτι, τη ζάχαρη και 2 κ.σουπας ηλιέλαιο και το κλείνεις. Ανακατεύεις λίγο και ρίχνεις, ανάλογα με το πώς είναι η ζύμη (ξερή ή υγρή) αν χρειάζεται και το τρίτο κουτάλι της σούπας ηλιέλαιο.
Χρησιμοποιούμε multi επειδή αυτή η συσκευή έχει ειδικό σύστημα για να ρίχνεις υγρά ενώ ανακατεύεις ΧΩΡΙΣ να ανοίγεις το καπάκι.
Ετοιμάζεις τα υλικά που θέλεις να βάλεις μέσα στα τυροπιτάκια σου. Εγώ - βάζω - ό,τι εύρισκα στο ψυγείο. Ό,τι τυρί υπήρχε, ό,τι αλλαντικό, ντομάτα, μαγιονέζα, κέτσαπ.... Ό,τι μας αρέσει.
Βάζεις τη ζύμη σε ένα πιάτο που του έχεις ρίξει λίγο αλεύρι και την κόβεις σε 2 ή σε 3 κομμάτια.
Κάθε κομμάτι το ανοίγεις σαν φύλλο ή καλύτερα σαν πίτα σουβλακίου, με τα δάκτυλα ή με κύλινδρο.
(ως εργένηδες) την ανοίγουμε με τα δάκτυλα.
Πιεζουμε
από το κέντρο προς τις άκρες και γίνεται μια χαρά.
Αν θελουμε με ενα πιρουνι κλεινουμε τις ακρουλες.
Το ακουμπάς στο πιάτο.
Το ακουμπάς στο πιάτο.
Στη μισή πλευρά βάζεις τα υλικά και μετά την άλλη μισή πλευρά
κλείνεις την τυρόπιτα.
Πιεζουμε τις άκρες ή τις διπλώνουμε προς τη μια μεριά, όπως
θα διπλώναμε ένα χαρτί, λίγο στην άκρη για να μην ανοίξει η τυρόπιτα στο τηγάνι
η στο φουρνο.
Προσοχή, καλό είναι στη γέμιση να υπάρχουν και "υγρά" υλικά όπως τυριά που λιώνουν πολύ, τομάτα και τέτοια. Αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο.
Προσοχή, καλό είναι στη γέμιση να υπάρχουν και "υγρά" υλικά όπως τυριά που λιώνουν πολύ, τομάτα και τέτοια. Αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο.
Η ρίγανη
ταιριάζει θαυμάσια.
Τηγανίζουμε σε ζεστό προς καυτό πάντα λάδι(ηλιελαιο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα.
Τηγανίζουμε σε ζεστό προς καυτό πάντα λάδι(ηλιελαιο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα.
Στο φουρνο ψηνουμε στους 200 βαθμους για 20 λεπτα πανω-κατω.
Καλη Επιτυχια …και Καλη Ορεξη…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου