Υλικά
1 Κοτόπουλο (1 1/2 κιλό περίπου)
2 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια
400 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ. βούτυρο
2 μικρά ποτηράκια κονιάκ
2 γαρύφαλλο
αλάτι πιπέρι
βασιλικό
μία πρέζα σαφράν σε σκόνη
Εκτέλεση
Κόβετε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες, το βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι (ψιλοκομμένα) και ένα φλιτζανάκι νερό.
Σκεπάζετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα.
Βγάζετε το καπάκι, προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, μαϊντανό, αλάτι, λίγο πιπέρι, βασιλικό, το γαρύφαλλο και το βούτυρο.
Αφήνετε να βράσουν για άλλη μισή ώρα. Δεκαπέντε λεπτά πριν απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και το σαφράν, και σκεπάζετε μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό.
Σερβίρετε σε πιατέλα καλυμμένο με τη σάλτσα του.
Συνοδεύει ιδανικά χυλοπίτες χωριάτικες ή λαζάνια με αυγά και γάλα.
Καλη Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου