Καρυδόπιτα αστέρι
Υλικά για μια φόρμα μιας χρήσεως σε σχέδιο αστεριού:
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
50 γρ. γάλα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
Για το γλάσο
300 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
350 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
50 γρ. γάλα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
Για το γλάσο
300 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
350 γρ. κρέμα γάλακτος
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ανακατεύουμε και πάλι.
Τελευταία προσθέτουμε την καρυδόψιχα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο-170ºC για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το γλάσο.
Για το γλάσο
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σιγά σιγά με πλαστική κουτάλα.
Αφού κρυώσει και σταθεροποιηθεί η κρέμα, καλύπτουμε την καρυδόπιτα, που πρέπει να έχει κρυώσει αρκετά.
Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου