***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ (NTR)

 



ΥΛΙΚΑ

-λίγο βούτυρο για την επάλειψη του ταψιού
-400 γρ. ζυμαρικά πένες
-1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-2 αυγά χτυπημένα
-1 ½ φλιτζανιού τυρί ρικότα
-4 φρέσκιες κορυφές πλατύφυλλου βασιλικού
-1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα ή χαλούμι
-4 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
-αλάτι και πιπέρι
-φρέσκα φύλλα βασιλικού για τη διακόσμηση

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


1. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρίμαχο ταψί και το τοποθετούμε κατά μέρος. Ρίχνουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τις πένες και το ελαιόλαδο και, μόλις βράσουν και γίνουν αλ ντέντε, τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε κατά μέρος, ζεστές.
2. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με τη ρικότα και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο.
3. Απλώνουμε τα μισά από τα βρασμένα ζυμαρικά μέσα στο βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε από πάνω μερικά από τα φύλλα του πλατύφυλλου βασιλικού. Από πάνω απλώνουμε το μισό από το μίγμα της ρικότα.
4. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα ή το χαλούμι και απλώνουμε άλλη μία στρώση από φύλλα βασιλικού. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα ζυμαρικά και απλώνουμε το υπόλοιπο μίγμα της ρικότα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
5. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C, για 30 έως 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγάζει φουσκαλίτσες. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου