ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος
1 κρεμμύδι ξερό
μερικά γαρυφαλλο
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ. του γλυκού ξίδι
1/2 λίτρο άσπρο, ξηρό κρασί
1/2 λίτρο νερό
λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
40 γρ. αλεύρι
400 γρ. ζωμό κρέατος
125 ml άσπρο κρασί
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κρόκο αυγού
1/2 ματσάκι μαϊντανό
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε το κρέας καλά, το σκουπίζουμε και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Φτιάχνουμε μία μαρινάδα από το κρεμμύδι που έχουμε χοντροκόψει, τα γαρύφαλλα, τη δάφνη, το ξίδι και το κρασί και βουτάμε εκεί το κρέας για όλη τη νύχτα. Προσθέτουμε αλάτι και νερό και βράζουμε το κρέας μέσα στη μαρινάδα για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ζεσταίνοντας το βούτυρο και προσθέτοντας το αλεύρι για να ετοιμάσουμε ρου. Ρίχνουμε σιγά σιγά τον καυτό ζωμό και το κρασί και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κρέας και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε όσο χυμό λεμονιού θέλουμε, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε αναμίξει με τον κρόκο του αυγού. Ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε με ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό H ρυζι και συνοδεύουμε με κάποιο πλούσιο, λευκό κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου