ΥΛΙΚΑ
* 250 γραμμ. φύλλο κρούστας
* 250 γραμμ. σουσάμι
* 110 γραμμ. μαργαρίνη
* 3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
* 1/2 κουταλιά κανέλα
* 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
* σουσάμι ακοπάνιστο
για το σιρόπι:
* 220 γραμμ. ζάχαρη
* 180 γραμμ. μέλι
* 2 κουταλιές αμαρέτο ή μπράντι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Καβουρντίζουμε ελαφρά το σουσάμι, το κοπανάμε και το ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά και τη φρυγανιά. Για την πίτα: Κόβουμε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού, αλείφουμε με μαργαρίνη το ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα αλείφοντάς τα ένα ένα με μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε τα φύλλα με λίγο μείγμα φρυγανιάς, στρώνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μείγμα. Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, ολοκληρώνοντας την πίτα με 3 αλειμμένα φύλλα και αρκετό ολόκληρο σουσάμι.Τέλος κόβουμε την πίτα σε κομμάτια, βάζουμε το ταψί σε φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα για 30-40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει καλά. Για το σιρόπι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αμαρέτο) σ' ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε 450 ml νερό, ανακατεύουμε και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά. Το αφήνουμε το να γίνει χλιαρό, προσθέτουμε το αμαρέτο, ανακατεύουμε, το ρίχνουμε πάνω στη ζεστή πίτα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία* 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
* σουσάμι ακοπάνιστο
για το σιρόπι:
* 220 γραμμ. ζάχαρη
* 180 γραμμ. μέλι
* 2 κουταλιές αμαρέτο ή μπράντι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Καβουρντίζουμε ελαφρά το σουσάμι, το κοπανάμε και το ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά και τη φρυγανιά. Για την πίτα: Κόβουμε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού, αλείφουμε με μαργαρίνη το ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα αλείφοντάς τα ένα ένα με μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε τα φύλλα με λίγο μείγμα φρυγανιάς, στρώνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μείγμα. Συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, ολοκληρώνοντας την πίτα με 3 αλειμμένα φύλλα και αρκετό ολόκληρο σουσάμι.Τέλος κόβουμε την πίτα σε κομμάτια, βάζουμε το ταψί σε φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα για 30-40 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει καλά. Για το σιρόπι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αμαρέτο) σ' ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε 450 ml νερό, ανακατεύουμε και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά. Το αφήνουμε το να γίνει χλιαρό, προσθέτουμε το αμαρέτο, ανακατεύουμε, το ρίχνουμε πάνω στη ζεστή πίτα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου